Oud Gerechtshof is gelegen te Oud-Rekem, een pittoresk dorpje dat hoort bij Lanaken, vlakbij Maastricht in het Belgische bourgondische Limburg. In 2008 werd Oud-Rekem officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rond wandelt begrijp je meteen waarom…

Het kasteel d’Aspremont-Lynden , de museumkerk , de museumapotheek en de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terug brengt in de tijd.
Wandel in Oud-Rekem rond en u waant zich in een openluchtmuseum.

Aansluitend aan uw mooie wandeltocht komt u genieten van een lunch of een diner bij ons restaurant in het centrum van Oud-Rekem: Restaurant Oud gerechtshof.

Restaurant Oud Gerechtshof

‘Oud Gerechtshof’ is een restaurant in een historisch pand uit 1680 gelegen in het mooiste dorp van Vlaanderen ‘Oud-Rekem’. Dit restaurant is een echte familiezaak. Vader en moeder kochten het pand tien jaar geleden, restaureerden en moderniseerden het met behoud van zijn authenticiteit.

 

Jonge chef

De jongste van de vier zonen – de nu 24-jarige Louis Janssen – ontdekte zijn liefde voor het pure eten in Italië, het land van de pure smaken.  Aan deze liefde heeft hij gehoor gegeven en jaren lang opleidingen genoten bij gerenommeerde koks in Franse en Italiaanse keukens, waaronder de laatste twee jaar bij restaurant ‘La Strada’. Deze jonge kok was zelfs zo gepassioneerd door ‘La Bella Italia’ dat hij een Italiaanse taalcursus is gaan volgen en nog regelmatig terugkeert naar het land van zijn inspiratie.

Na het afronden van zijn opleiding enkele jaren geleden kreeg hij ‘carte blanche’ van zijn ouders en bracht hij deze pure smaken terug in het restaurant ‘Oud Gerechtshof’. Het gevolg hiervan zijn klassieke gerechten die gemoderniseerd en tot een hoog niveau getild worden. Bij veel gerechten ontbreekt het dan natuurlijk niet aan Italiaanse invloeden.

Allergieën

Buiten een a la carte die seizoensgebonden wijzigt is er altijd een wisselende menu en een mogelijkheid tot gluten- en lactosevrij eten wanneer dit gewenst is.

De kleine maar afwisselende kaart garandeert absoluut vers en (h)eerlijk eten. In combinatie met de familiale sfeer en authenticiteit van de zaak zorgt dit voor een heerlijke avond van puur genieten.

Met dit concept – de kunst zit in zijn eenvoud –  heeft Louis Janssen restaurant ‘Oud Gerechtshof’ binnen korte tijd op de kaart gezet als een van de beste restaurants aan de Maaskant.

Openingsuren:
wo t/m za: 17u30 – 21u30
Zaterdag en zondag ook LUNCH

Vanaf april t/m oktober serveren wij ook lunch op woensdag, donderdag en vrijdag

Adres:
Onder de Linden 5
3621 Oud Rekem (Lanaken)
Limburg – België

Reservaties: 0032 (0)478/17.92.07
email: info@oudgerechtshof.be

Afstand vanuit Maastricht: 7 km

igorKarakter